• TANE140929_analyse3site
  • TANE140929_analyse2site
  • TANE140929_analyse1site

Into the woods

Aan de slag met een fermette.

 

Locatie: Holsbeek
Type: Residentieel
Uitvoering: 2015
Budget: > 500000 euro

  • claes_BG_10
  • claes_BG_9
  • claes_BG_8
  • claes_BG_6
  • claes_BG_7
  • claes_BG_5
  • claes_BG_4
  • claes_BG_3
  • claes_BG_2
  • claes_BG_1

Breaking Ground – Woning “2XC”

2x huis op een sokkel

Ontwerpstudie

Een hedendaagse tweewoonst op een hellend perceel, de 2 boeiende uitgangspunten van dit nieuwe project.
We zijn gestart in augustus 2014 …

Locatie: Holsbeek
Type: Residentieel (2-woonst)
Uitvoering: 2014-2015
Budget: 550000 euro

  • Studio D 1
  • Studio D 2

STUDIO D

Half ondergronds, maar super gezellig!

Een hedendaagse studio in het souterrain van een prachtig herenhuis, net buiten het centrum van Leuven

Type: Interieurproject
Datum: 2014
Locatie: Leuven

 

  • C-VG

Ontwerp huis “2XC”

2x huis op een sokkel - studie gevelmateriaal

Een hedendaagse tweewoonst op een hellend perceel, de 2 boeiende uitgangspunten van dit nieuwe project.

Locatie: Holsbeek
Type: Residentieel (2-woonst)
Uitvoering: 2014
Budget: 550000 euro

  • ThinkNext1
  • ThinkNext2
  • ThinkNext3
  • ThinkNext4

Interieur kantoor

Interieurontwerp voor het nieuwe kantoor van intelligente app-engineers.

Locatie: Leuven

Type: Kantoor
Fase: Studie
Opdracht: 2014
Uitvoering: ontwerpfase

Gebruikte Materialen: polybeton – eik
Bouwkost: €90000

  • DeGeest_site_11
  • DeGeest_site_9
  • DeGeest_site_10
  • DeGeest_site_8
  • DeGeest_site_7
  • DeGeest_site_6
  • DeGeest_site_5
  • DeGeest_site_4
  • DeGeest_site_3
  • DeGeest_site_2
  • DeGeest_site_1

Breaking Ground – Studentenhuis BDG

Studentenhuis - 2 wordt 1

Verbouwing en nieuwbouw in één. Met dit project zijn we gestart in september 2013, het volgende academiejaar (2014-2015) kunnen de nieuwe studenten hun intrek nemen.

Locatie: Heverlee
Type: Studentenhuisvesting
Uitvoering: 2014

 

  • Occi_2
  • VAND

New facade

Locatie: Kessel-Lo

Type: Commercieel
Fase: Ontwerp gevel
Opdracht: 2012
Uitvoering: 2014

Gebruikte Materialen: hout – staal – Trespa
Bouwkost: /

  • 150000euro house

Betaalbaar Passief !

Iedereen passief

COMPACT – 100% PASSIEF – 3 SLAAPKAMERS – BETAALBAAR

Dit schitterende concept zoekt nog een bouwheer…
Interesse? Contacteer ons – info@collectiv4.be

 

Locatie: /
Type: Residentieel
Uitvoering: /
Budget: 175000 eur

 

  • Vanhandenhove_dec_2
  • Vanhandenhove_dec_3
  • Vanhandenhove_dec_4
  • Vanhandenhove_dec_1
  • VHH_3
  • vanhandenhove_2
  • VANH13092013

Huis VHVH

Uitbreiding v/e woning in houtskeletbouw.

We zijn enkele weken geleden van start gegaan met deze uitbreiding van een lage-energie-woning in houtskeletbouw.
Wordt vervolgd …

Locatie: Wijgmaal
Type: Residentieel
Uitvoering: 2013-2014
Budget: 135 000 euro

  • VANHELL_1
  • VANHELL_maart2014_1
  • VANHELL_jan2014_1
  • Vanhellemont_dec_1
  • VANHELL_211118_1
  • VANHELL_211013_2
  • VANHELL_211013
  • VANHEL_161013
  • VANHELL_2
  • vanhellemont_1

Breaking Ground – VH/S House

Smal, smaller, smalst

… op zich een uitdaging als je weet dat de gevelbreedte slechts 3m bedraagt (met een netto binnenmaat van gemiddeld 2m60)! De afbraak is al even uitdagend…

Locatie: Leuven
Type: Residentieel
Uitvoering: 2013
Budget: 150 000 eur

 

  • Stripkever_1
  • Stripkever_2
  • Stripkever_3

Oldie – De Stripkever

Inrichting van een stripwinkel in Mechelen

Af een toe halen we een project uit de oude doos… in dit geval de Stripkever in Mechelen.

Locatie: Mechelen
Type: inrichting
Uitvoering: 2013

  • Naamloos 2

Smal, smaller, smalst

Dit moet wel het smalste huis zijn dat we tot nu toe hebben verbouwd.

… op zich een uitdaging als je weet dat de gevelbreedte slechts 3m bedraagt (met een netto binnenmaat van gemiddeld 2m60)! De uitvoering van dit project start in het najaar.

Locatie: Leuven
Type: Residentieel
Uitvoering: 2013
Budget: 150 000 eur

 

  • Bosteels Winand combo

Huis B

Uitbreiding v/e woning

 

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe interieur. De ruwbouw rondden we eind 2012 al af.

Locatie: Heverlee
Type: Residentieel
Uitvoering: 2013
Budget: 90000 euro

Project
  • VANC2
  • VANC

Nieuw interieur

Meubelontwerp op maat.

Type: Interieurontwerp

 

  • render-banners_s
  • openschuur_5mei
  • CWP_5MEI_3
  • CWP_5MEI_4

Centrale werkplaatsen op zondag

Een 'Open Schuur' event op 5 mei 2013

Dankzij een nauwe samenwerking met de stad konden we op 5 mei een tipje van de sluier oplichten van ons project ‘Open Schuur’ waarmee we de volgende jaren meer en meer mee naar buiten zullen komen. De opkomst en reacties waren alleszins veelbelovend…

Type: Event – 5 mei 2013 vanaf 13u
Locatie: Centrale werkplaatsen – Kessel-Lo
Samenwerking: Fugzia

Flyer 5 mei
Project
  • verm_1
  • verm_2

Huis V

Uitbreiding v/e woning in houtskeletbouw.

Een beperkte uitbreiding en een doordacht interieurontwerp zorgde in  dit smalle pand voor een ruime gelijkvloerse verdieping met patio en zicht op de tuin.

Locatie: Diest
Type: Residentieel
Uitvoering: 2013
Budget: 105 000 euro

  • De Rector1
  • De Rector2

Bar

De langste toog van de oude markt

 

Café De Rector, reeds jarenlang een vaste waarde op de Oude Markt in Leuven, is altijd een café geweest zonder toog; het low-budget concept van de wanden werd doorgetrokken in de vormgeving van onder andere de toog, de DJ-tafel als de vergaderzaal op de 1ste verdieping. Nu heeft De Rector zelfs de langste toog van de Oude Markt!

Locatie: Leuven
Type: commercieel
Uitvoering: 2013
Budget: –

 

  • 3018491083_b60dd2f467_b
  • 3019323134_1e68bf7a0e_b
  • 3019328156_ed751be652_o

Oldie – kapperszaak

Inrichting van een kapperszaak in Aarschot

Af een toe halen we een project uit de oude doos… in dit geval de kapperszaak Christoph Henri.

Locatie: Aarschot
Type: inrichting
Uitvoering: 1999

  • Keukenjongens__SPRINGCLEAN

Springclean

keuken_JONGENS

De Jongens zijn er weer eens ingevlogen. Deze keer: wij het eten, de gasten de wijn.

Menu

Tartaar van rund
Ravioli met gerookte forel
Tarte Tatin van peer en pruimen

 

  • hay_2
  • hay_4
  • hay_5
  • hay_6
  • hay_3
  • hay_7
  • hay_8

Hay

Studie voor een hedendaagse woning, op te trekken in houtskeletbouw, opgevuld met strobalen.

Locatie: n.v.t.

Type: Particulier
Fase: Studie
Opdracht: 2011
Uitvoering: n.v.t.

Gebruikte Materialen: houtskeletbouw – stro-balen
Bouwkost: €100000

  • CEYSENS 1
  • CEYSENS 2
  • CEYSENS 3

Bath with a view

Bath with a view

Ontwerp voor een badkamer van een nieuwbouwvilla.

Type: Interieurontwerp

 

  • Keukenjongens__BELGIAN WINES

Belgian Wines

keuken_JONGENS

De Jongens op z’n belgisch met en schitterende degustatie van Jens van Belgian Wines en een versterking in de keuken van Hot Cuisine de Pierre!

Menu

Belgissche wafel met Ganda-ham en mangodressing
Trio van garnaal
Zeewolf met beurre blanc, dragon en postelijn
Kwartel met boschampignons en pastinaakpuré
Mandarijn, appel en chocolade

belgian-wines-2belgian-wines-16

  • BOSTEELS-4
  • BOSTEELS-5
  • BOSTEELS-3
  • BOSTEELS-2
  • BOSTEELS-1
  • BOST1
  • BOST2

Huis B

Uitbreiding v/e woning

Een beperkte uitbreiding en een doordacht interieurontwerp maakten van de kleine kamers op de benedenverdieping één grote leefruimte voor het hele gezin.

Locatie: Heverlee
Type: Residentieel
Uitvoering: 2013
Budget: 90000 euro

  • fer06
  • fer03
  • fer02
  • fer04
  • fer05
  • fer01

Huis F

Lage Energiewoning met verschillende zichtvelden.

PDF

Dit ontwerp voor een eengezinswoning in het landelijke Tildonk is gegroeid vanuit een beleving van binnen naar buiten. We zijn op zoek gegaan om de verschillende ruimtes in een woning anders te beleven. De onregelmatige vormen van de ruimtes lijken een vervreemdende indruk te maken maar voelen in het dagelijks gebruik heel natuurlijk aan. In combinatie met een weloverwogen keuze van de gevelopeningen ontstaat een gefocust contact met het natuurlijke landschap. De wijdse omgeving wordt gekadreerd in dat ene raam in de voorgevel.Het gebruik van een onregelmatig patroon voor de gevel-beplanking, de geaccentueerde ramen en de betonnen sokkel rondom de woning vertalen het onregelmatige karakter van het interieur naar de omgeving.
De bezoeker weet eigenlijk niet dat achter deze onregelmatige vormen eigenlijk een eenvoudige, laag-energetische opbouw schuilt. Zonder compromissen op gebied van de vormgeving scoorde deze woning E20 K30.

It’s so good I look at it twice daily. 

 

Locatie: Haacht

Type: Residentieel
Fase: Uitgevoerd
Opdracht: 2007
Uitvoering: 2009

Coördinatieopdracht: Intensieve begeleiding tijdens de aanbestedings- en uitvoeringsfase

Gebruikte Materialen: Ytong constructie – Houten gevelbekleding Plato met onregelmatig patroon
Energie-prestatie: Lage-energie-woning  K30 E20
Duurzaamheid: compact bouwen – duurzame materialen
Bouwkost: 350 000 eur

  • VILLA-V-1
  • VILLA-V-2
  • VILLA-V-3
  • VILLA-V-4
  • VILLA-V-5
  • VILLA-V-6

Villa V

Een lage-energie woning in het bos.

Publicatie

Te midden van de glooiende heuvels in Vlaams-Brabant staat een modernistische woning, waarvan je op het eerste gezicht totaal niet zou vermoeden dat het een bijna-passiefhuis is.

Type: Lage-energie-villa
Datum: mei 2010
Locatie: Dworp
Samenwerking: BMN Architetti (Parma, Italy)

 

  • caff_1
  • caff_2
  • caff_3
  • caff_4

Caffeinated

Een lage-energie woning met de voeten in het zand.

De bosrijke omgeving van Tremelo vormde het kader voor deze nieuwbouwvilla. De woning is volledig opgebouwd met een houtskelet.

Locatie: Tremelo
Type: residentieel/commercieel
Uitvoering: 2012-2013
Budget: 550 000 euro

  • balenberg_1
  • balenberg_2

Wedstrijd – Balenberg

Een nieuw wieler-ontmoetingscentrum aan het parcours van de Balenberg.

.

  • OPENSYS-2
  • OPENSYS-1

Villa O

Lage-energie villa

 

De bosrijke omgeving van Baal vormde het kader voor deze nieuwbouwvilla. De keuze voor een uitgesproken grillige baksteen, in contrast met het houten en zwarte schrijnwerk geven uitstraling aan dit hedendaags volume.

Locatie: Baal – Tremelo
Type: residentieel/commercieel
Uitvoering: 2012
Budget: 365000 euro

  • lummen_1
  • lummen_2
  • lummen_3
  • lummen_4

Wedstrijd – Lummen

Uitbreiding van een basisschool-kleuterschool

In de zoektocht naar een symbiose met de aanpalende functies valt het vooral op dat de plek van de nieuwe uitbreiding een soort “tussenruimte” is die tot op vandaag gebruikt wordt als groene speelruimte. Tussen school en begraafplaats in moet het nieuwe  gebouw haar eigenheid opeisen temidden van al lang ingebedde functies. Toch mag de inplanting ervan deze voorlopig ingevulde restruimte niet verdringen zonder iets in de plaats te geven.

PDF
  • BATACLAN-1
  • BATACLAN-2
  • BATACLAN-3
  • BATACLAN-4

Bataclan

Vakmanschap van de bouwheer

Publicatie

 

In een industriezone aan de rand van Hasselt, bouwde een lokale schrijnwerker/creatieveling zijn lage-energiewoning naast zijn workshop. De confrontatie met en de integratie van de workshop en de woning vormden de belangrijkste uitdaging.  Door de eenvoudige vormgeving slaagde de bouwheer er in zijn eigen woning op een korte tijd te realiseren.

Locatie: Hasselt
Type: residentieel/commercieel
Uitvoering: 2008
Budget: 360000 euro (excl. productiehal)

  • Volkstuintjes
    buiten2
  • zicht6
  • zicht4

Centrale Werkplaatsen

Een 'Open Schuur' project

PDF

Tot op vandaag heeft geen enkele Vlaamse stad een stedelijke voedselplanning of -strategie. Onze steden en gemeenten zoeken echter wel naar recepten en aan- pak voor het verduurzamen van hun voedselpatronen, ondermeer via Fair-Trade Gemeenten en fragmentarische ingrepen zoals sociale kruideniers en -restau- rants, via boerenmarkten en de opname van streekproducten tijdens recepties … De bewustwording bij veel mensen bewijst dat er een noodzaak is aan een meer structurele aanpak en nieuwe concepten die deze producten integreren in een buurt of de stad als geheel en niet meer enkel als toevalligheden, tijdelijke of beperkte initiatieven bestaan.

Leuven heeft echter het potentieel om hierin een voorbeeld te stellen omdat het

  • de ambitie heeft om haar toekomstige omgang met voeding te wijzigen in het kader van haar klimaatstreven voor 2030;
  • een bevolking heeft die in relatief grote mate openstaat voor vernieuwende duurzame projecten;
  • een actief middenveld heeft en een grote kennisbron (KULeuven en KHLeuven);
  • methetNetwerkDuurzaamLeuveneenplatformheeftvooroverlegennetwerking voor de participatieve aanmaak van beleid;
  • met het project Leuven Overmorgen een grote stakeholder bevraging houdt mbt (ondermeer) voedsel.

Daarom ons voorstel voor het verduurzamen van voedselpatronen als een geïn- tegreerde aanpak die ertoe leidt dat de Leuvenaars zich in de toekomst voeden op een manier die lekker is en gezond, en tegelijk duurzaam, klimaatneutraal en sociaal rechtvaardig: De Open Schuur.

Type: Onderzoeksproject
Samenwerking: Fugzia

  • Keukenjongens_Fugzia_teaser

Fugzia Lunch

keuken_JONGENS

De Jongens koken voor de collega’s. Koken en werken gaan perfect samen tijdens een lunch!

Menu

Mierikswortel
Citroengras
Truffel

fugzia3fugzia2

  • J_beton
  • J_beton_2
  • J_beton_1

Wedstrijd – Jantje Beton

Inrichting van het Regentessenkwartier in Den Haag.

Buitenspelen is essentieel voor de ontwikkeling van het kind. Onderzoek wijst het keer op keer uit: buitenspelen scherpt de geest, prikkelt de fantasie en draagt bij aan een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. Kinderen verdienen goede speelruimte in hun directe woonomgeving. Te vaak wordt een speelplek als sluitpost gezien bij (her)ontwikkeling en te vaak verdwijnt een bestaand speelveldje om plaats te maken voor renderender zaken als parkeerplaatsen. De beperkte ruimte in stedelijk gebied vraagt om creatieve oplossingen en multifunctioneel gebruik van de openbare ruimte. Jantje Beton pleit voor een goed ingerichte openbare ruimte: een buitenruimte waar letterlijk en figuurlijk ruimte is voor kinderen. Dat betekent dat ze er kunnen spelen en dat ze er mogen spelen.

  • ZWEMBADSITE 1
  • ZWEMBADSITE 2
  • ZWEMBADSITE 3

Zwembadsite

Na 2 designkoten, de designkantoren

In hartje Leuven, op de zwembadsite, kocht onze klant een nieuw appartementsblok, met de mogelijkheid om dit in te richten als privé loft, bureauruimtes of luxe appartementen.  De verschillende mogelijkheden werden onderzocht en het resultaat zijn 3 subtiele kantoorruimtes die door hun eenvoud en doorgedreven materiaalgebruik bijzondere werkplekken zijn geworden.  Samen met de bouwheer realiseren we  3 jaar na de designkoten weer een uniek project.

Locatie: Leuven
Type: residentieel/commercieel
Uitvoering: 2009
Budget: –

 

  • DESIGNKOT1
  • DESIGNKOT 2
  • DESIGNKOT 3

Designkot 1 & 2

Where life is beautiful

Een gewaagd maar succesvol project van onze bouwheer leidde de afgelopen jaren tot een nieuw segment in de Leuvense sector van de studentenhuisvesting. Net dat klein beetje meer luxe en design overtuigde verschillende studenten om hun intrek te nemen in één van de design studio’s.

Locatie: Leuven
Type: Studentenhuisvesting
Uitvoering: 2006 en 2007

 

  • LINDEN 1
  • LINDEN 2
  • LINDEN 3
  • LINDEN 4

Wedstrijd Linden

Levenslang wonen

De statische pastorijwoning staat wat verloren op de hoek van twee straten. De ommuring en het hekwerk laten een doorleefde geschiedenis vermoeden. Even over de muren kijken laat een verwilderde maar niet onaangename groene oase zien. Planten en bomen groeien op alle mogelijk plaatsen. Een herarticulatie dringt zich op.

Locatie: Linden
Type: Publiek
Uitvoering: wedstrijd
Budget: € 840 000
Samenwerking: Liesbeth Vander Waeren & Saidja Heynickx

 

 

 

 

  • Twistit keuken
  • Twistit bureau1
  • Twistit bureau2
  • Twistit badkamer
  • Twistit achtergevel

Huis L

Intensieve verbouwing van een herenhuis in de rij in hartje Leuven

PDF

 

Voor de aankoop in 2007, was dit rijhuis in de stad ingedeeld als een studenten- huis met telkens aparte kamertjes. Het bouwprogramma bestond erin om de woning passend te maken voor een jong gezin met drie kinderen. Het gezinsleven moest centraal in de woning staan. De uitdaging van Collectiv4 Architects bestond er in de eerste plaats in om een harmonie te creëren tussen het karaktervolle herenhuis en een hedendaagse architectuur. Daarnaast hebben ook het interieur en maatmeubilair ontworpen.

Locatie: Leuven
Type: residentieel
Uitvoering: 2008
Budget: €200 000

  • office_1
  • office_2
  • office_3
  • office_6
  • office_4
  • office_5
  • office_7
  • office_8
  • office_9
  • office_10
  • office_11

Collectiv4 office

Werken met zicht op groen

 

In 2008 kochten wij deze casco kantoorruimte. Veel open ruimte en zicht op een binnentuin ….

Locatie: Leuven
Type: Kantoor
Uitvoering: 2010
Budget: 90000 euro (inrichting)

PDF