COLLECTIV4 ARCHITECTS

Leuvens bureau voor architectuur en interieur sinds 2000.

Adres

Engels Plein 35/0104
3000 Leuven

Telefoon

+32 2 888 79 28

BOOMERANG

Nieuwbouw - Familiewoning met een curve

Een breed perceel geeft altijd extra mogelijkheden.

De bouwheer vroeg een compacte familiewoning waar toch voldoende slaapkamers in opgenomen werden om ook de familie uit het buitenland te kunnen ontvangen. Tegelijkertijd was de relatie met de achterzijde een belangrijk aandachtspunt.

De “boomerang”-vorm stelde ons in staat om dit zicht te focussen naar de achterzijde en voldoende privacy te creëren in de omsloten ruimte die hierdoor ontstond. In de linkervleugel zijn de keuken en de leefruimte ondergebracht, in de rechtervleugel de slaapkamers en de badkamer. In het scharnierpunt tussen deze 2 delen is de inkom en de berging ondergebracht.

De selectief gekozen openingen in de buitenzijde van de “boomerang” zorgen voor de nodige afstand tot de straatzijde, de binnenzijde is grotendeels beglaasd om de relatie met de tuin en het contact tussen de verschillende binnenruimtes te versterken.

 

  • Locatie

    HERENT

  • Oplevering

    2018

  • Programma

    Compacte familiewoning - lage-energie

  • Duurzaamheid

    Houtsketelbouw / Ventilatie Systeem - D / PV-panelen / S31-E15