COLLECTIV4 ARCHITECTS

Leuvens bureau voor architectuur en interieur sinds 2000.

Adres

Engels Plein 35/0104
3000 Leuven

Telefoon

+32 2 888 79 28

DIAGONAAL

Schots en Scheef

Het bouwen van een ééngezinswoning in half-open verband is niet evident, zeer wanneer je niet weet wat naast ons project zal geplaatst worden.

Creatief zijn met de bouwvoorschriften was hier dan ook de opdracht. Hierdoor is de woning opgedeeld in 2 zones. Enerzijds het “hoofdvolume” dat een normaal gabarit volgt van een gelijkvloerse verdieping, een 1ste verdieping en een zolderverdieping met een zadeldak. Anderzijds een 2de volume in de zone die vrij was (met beperkingen) om een afwijkende vormgeving te realiseren. Hierdoor krijg je de 2-deling die ook aan de binnenzijde de scheiding bepaalt tussen verschillende functies.

De afwijkende vormgeving werd doorgetrokken in de gevelbekleding. Het patroon van het plaatmateriaal uit vezelcement weerspiegelt het spanningsveld tussen de 2 delen van de woning.

  • Locatie

    LEUVEN

  • Oplevering

    2018

  • Programma

    Bouwen van een ééngezinswoning in half-open verband.

  • Duurzaamheid

    Houtskeletbouw / PV-panelen / Ventilatie Systeem-D / K27-E18