COLLECTIV4 ARCHITECTS

Leuvens bureau voor architectuur en interieur sinds 2000.

Adres

Engels Plein 35/0104
3000 Leuven

Telefoon

+32 2 888 79 28

EXTENSION

Naastliggend

Hoe vaak krijg je de opportuniteit om bij een pand in de rij het naastliggende perceel te gebruiken voor de uitbreiding van een familiewoning? De bouwheer van het linkerpand wou het nog braakliggende stuk (op een garage na) aan de rechterzijde gebruiken om de eigen woning uit te breiden.

In plaats van verder te borduren op de bestaande vormentaal van de andere woningen in deze rij, kozen we bewust voor een breuk. Niet alleen qua materiaalgebruik, maar ook qua ritme en openingen. De gelijkvloerse verdieping is gesloten aan de straatzijde (garage en fietsenberging) en open aan de tuinzijde. Om extra licht binnen te brengen ligt er vlak achter de garage een patio die licht binnenbrengt in de keuken en de bestaande woning aan de rechterzijde.

Op de eerste verdieping is een overdekt terras gesitueerd dat zich bijna over de volledige oppervlakte uitstrekt. Enkel een beglaasde zone met een spiltrap naar de 2de verdieping en een bureau zijn binnenruimte. Van hieruit kan je op het dakterras dat zowel aan de voorgevel als de achtergevel uitkomt. De 2de verdieping is ook verbonden met de bestaande woning en herbergt 2 slaapkamers en een kleine dakterras aan de voorzijde en de achterzijde.

  • Locatie

    LEUVEN

  • Oplevering

    2020

  • Programma

    Bouwen van een uitbreiding van een familiewoning

  • Duurzaamheid

    Houtskeletbouw