COLLECTIV4 ARCHITECTS

Leuvens bureau voor architectuur en interieur sinds 2000.

Adres

Engels Plein 35/0104
3000 Leuven

Telefoon

+32 2 888 79 28

FIELD OF VIEW

Nieuwbouw - Familiewoning in het veld

Eén van onze eerste lage-energie-woningen!

De bouwheer gaf ons eigenlijk carte blanche om op een perceel waar een oude woning stond iets nieuw te bouwen. Alles begon met de vaststelling dat de bestaande woning nooit meer op een duurzame nanier kon verbouwd worden.

De locatie is omgeven door weilanden en akkers waardoor het bij het bedenken van het concept heel belangrijk was om vanuit elke plek in de woning contact te hebben met de omgeving. Dit werd vertaald door een gevel met facetten te gebruiken waarin op verschillende plaatsen en hoogtes ramen met een verschillende maatvoering werden ingepland. Zo kan je door het huis lopen en op elke plek een blik op de buitenomgeving te werpen.

 

  • Locatie

    Haacht

  • Oplevering

    2009

  • Programma

    Familiewoning - Lage Energie

  • Duurzaamheid

    Cellenbeton / PV-panelen / Warmtepomp / Ventilatie Systeem-D

  • Publicatie
    Wood