COLLECTIV4 ARCHITECTS

Leuvens bureau voor architectuur en interieur sinds 2000.

Adres

Engels Plein 35/0104
3000 Leuven

Telefoon

+32 2 888 79 28

LINK

Verbonden met het oude

Dit project had niet enkel de bedoeling om een uitbreiding van de bestaande woning te zijn, maar ook om op termijn een afzonderlijke woonentiteit te worden. Hiervoor was het noodzakelijk om al de bijgebouwen af te breken en plaats te maken voor een nieuw te bouwen pand met kelder, gelijkvloerse verdieping en een zolderverdieping.

De nieuwe woning/uitbreiding is verbonden met de bestaande woning door een brede “hall” die tegelijkertijd dienst doet als bibliotheek. In een latere fase kunnen beide delen gescheiden worden door een tussenwand in deze verbinding en als afzonderlijke woningen gebruikt worden.

Een bijkomende uitdaging was het inbedden van het nieuwe deel in de helling. Aan deze zijde van het talud zijn de secundaire ruimtes ondergebracht zoals de berging, het toilet en de badkamer.

  • Locatie

    BOUTERSEM

  • Oplevering

    2016

  • Programma

    Herbouw van een extensie van een bestaande woning