• compact
  • duurzaam
  • circulair
  • betaalbaar
  • sociaal
  • houtskelet
Loaded
Post Image

BOLON – ULRICHEHAMN …


Een studiereis naar Zweden, moeilijk af te slaan.

In oktober 2019 vlogen we naar Ulrichehamn in het zuid-westen van Zweden, de stad waar het hoofdkwartier van Bolon ligt. Wij werken al jaren met hun product omdat we geloven in de combinatie van esthetiek en duurzaamheid. Bolon is fabrikant van geweven vloerbekleding uit kunststof. De mogelijkheden zijn bijna oneindig door het gebruik van verschillende kleuren en patronen.

Tijdens de workshop en het bezoek aan de productiehallen werd het niet alleen duidelijk dat de “roots” van het weven in België liggen (in het verleden werd een deel van de vloerbekleding in Kortrijk geproduceerd), maar kregen we ook een inkijk in het recycleren van bestaande kunststoffen. Ze hebben nu nog geen volledig “cradle-to-cradle” productieproces, maar ze zijn wel geëngageerd om dit zo snel mogelijk te bereiken.


WORKSHOP
ATELIER

URBAN HOUSE …

Een bedrijfsbezoek is één ding, goed ontvangen worden is duidelijk ook iets waar Bolon veel belang aan hecht.

In het centrum van Ulrichehamn heeft Bolon een rijhuis ingericht tot bar, restaurant en B&B. Zij noemen het zelf “Urban House”. Het geheel is eclectisch ingericht met verschillende Bolon-details. Gasten kunnen hier dineren, afzakken naar de bar in de kelder en overnachten op de verdiepingen.De eigenaars van Bolon hebben niet alleen het”Urban House”, maar ook een “Boat House” aan het meer van Ulrichehamn en een B&B in Piemonte – Villa La Madonna (met wijndomein).


BOLON BOAT HOUSE

VILLA LA MADONNA
Vorige
Atelier de l’Avenir
Volgende
Geen verhalen meer