• compact
  • duurzaam
  • circulair
  • betaalbaar
  • sociaal
  • houtskelet
Loaded
Hergebruiken Restauratie
RE-USE
SILO – De Chinezen
Hefboom
Thinknext
Ortho Heverlee
Architectenwoning Haacht

Selectief omgaan met erfgoed en waardevolle/exemplarische gebouwen (groot of klein) is het uitgangspunt van elke herbestemming. De gebouwen die wij een nieuwe bestemming gaven hadden stuk voor stuk hun specifieke uitdagingen, wat het ontwerp- en uitvoeringsproces extra boeiend maakte.


SILO
HEFBOOM
THINKNEXT
/SILO

Wat een uitdaging! Een monument dat een voormalige discotheek herbergde en in het verleden een maalderij was omvormen tot de kantoren/montageruimten/studio’s voor De Chinezen.


LADDER IN DE BESTAANDE SILO'S
EERSTE OPENINGEN

De analyse en afbraak waren een opdracht op zich. Het behouden van zoveel mogelijk bestaande elementen werd doorheen het hele restauratie-proces gerespecteerd.

CONSTRUCTIEVE AANPASSINGEN
SILO'S VAARTKOMZIJDE

De grootste uitdaging was het plaatsen van een massieve houten trap doorheen de uitgezaagde betonnen silo’s.


CLT is een constructiemateriaal dat ook in onze Houtskeletbouw-projecten gebruikt wordt, hier in een doorlopende trap van 25m hoog.

CLT-TRAP
CLT-TRAP

IMPRESSIES VAN HET RESULTAAT


/Hefboom

Ook schoolgebouwen kunnen in de loop van de tijd van functie veranderen. Voor Hefboom (Financiering, consulting en dienstverlening voor sociale en duurzame organisaties en sectoren) maakten we open kantoren van voormalige klaslokalen waarin verschillende organisaties samenwerken.
HEFBOOM
HEFBOOM
HEFBOOM
HEFBOOM
HEFBOOM
HEFBOOM

/Thinknext

Een voormalig klooster (en nadien het decanaat van de faculteit geneeskunde) in Leuven opnieuw gebruiken voor de kantoren van het IT-bedrijf Thinknext.


OUD METSELWERK COMBINEREN MET HEDENDAAGSE, WARME MATERIALEN IN EEN LICHTRIJKE OPEN RUIMTE./Ortho Heverlee

Een villa in een residentiële wijk wordt hergebruikt voor een orthodontie-praktijk (Ortho Heverlee)op de gelijkvloerse verdieping en een volwaardige woning op de 1ste en 2de verdieping.
VOORGEVEL
ACHTERGEVEL

DE MATERIAALKEUZE HOUDT REKENING MET HET MEDISCH KARAKTER VAN DE PRAKTIJK , MAAR OOK MET DE SFEER EN EEN WARME ONTVANGST VAN DE BEZOEKER.


… MET EEN VERWIJZING NAAR DE GESCHIEDENIS …


/Architectenwoning

Wij verbouwde deze architectenwoning uit de jaren 60 (exterieur en interieur) met respect voor het originele ontwerp. Enkele extra toevoegingen (kleur-hedendaagse technieken-…) geven deze restauratie een nieuw leven.WE HEBBEN WAAR NODIG DETAILS GEACCENTUEERD ZODAT DE INTRINSIEKE ARCHITECTURALE KWALITEITEN VAN HET ORIGINEEL NOG MEER TOT HUN RECHT KOMEN.


Volgend Project
MateriaalEn Textuur