• compact
  • duurzaam
  • circulair
  • betaalbaar
  • sociaal
  • houtskelet
Loaded
Post Image


INSPIRATIE “TOUT COURT” …

We komen niet zo vaak in de hoofdstad, maar na een bezoek aan HEFBOOM, een kantoorproject dat we vorige jaar hebben gerealiseerd, belandden we in KLINE. Altijd leuk om nieuwe eetadressen te ontdekken.

We zitten aan tafel in een restaurant dat op dat moment net geen maand open is. Op de kaart staan gerechten om te delen. Omdat alles ons aanspreekt is kiezen moeilijk, we proeven dan ook bijna alles. Het is fijn om te horen dat ze enkel met lokale producten werken, tot de saffraan toe. Dat sluit heel erg aan op de manier waarop wij over koken denken (we zijn ooit, lang geleden, bezig geweest om een versmarkt met lokale producten in Leuven te organiseren).

Bij gebrek aan personeel worden we bediend door Tim, het brein achter KLINE. Tijdens ons gesprek blijkt hij ook de bezieler van ontwerpstudio Milk & Coockies te zijn. In hetzelfde pand als Kline huizen bovendien ook nog de plantenwinkel Rocco Pantalòn en bovenliggend designhotel Teddy Picker.

Het verhaal over de ruime kamers, rijkelijk gestoffeerd met kunst en curiosa en elk grenzend aan een daktuin doet ons denken aan het URBAN HOUSE van Bolon waar we enkel jaren geleden mochten verblijven. Hij heeft het verder over de optredens die ze organiseren, de lichtsculptuur die ze nog aan het ontwerpen zijn en hoe ze ook in het naburige pand bijkomende hotelkamers willen realiseren.


We spelen al lang met het idee om “iets met eten” te doen, om het meer te verweven in wat we doen. Tim liet ons alvast zien dat er veel mogelijk is.

Vorige
Geen verhalen meer
Volgende
LEUVEN 2030